X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Găgăuzia: Un alt concurent în cursa electorală

24 mai. 2019,, 15:21   Politică
1901 0

În cursa electorală din Găgăuzia a apărut un alt concurent pentru funcţia de başcan – Dmitri Manol.

Solicitat de corespondentul INFOTAG, președintele CEC al regiunii, Ivan Komur, a spus că acesta a fost înregistrat drept candidat independent, dar nu a primit încă listele de subscripţie.

Potrivit funcţionarului, marți seara, cererea de înregistrare în calitate de concurent a depus şi Anatolii Sakevici, dar în dimineața el a retras-o.

Un alt concurent, Vasilii Aladov, care a primit liste de subscripţie la începutul lunii mai, nu le-a prezentat încă. Nu avem cererea lui oficial privind renunţarea la campania electorală. Pe rețelele sociale el a scris ceva despre renunţare, dar CEC nu a primit nicio cerere”, a spus Komur.

La momentul de astăzi sînt trei solicitanți de înregistrare – activistul civic și omul de afaceri Mihail Vlah, precum şi locuitorii autonomiei, Vasilii Aladov și Dmitri Manol. Acesta din urmă este numit de către mass-media drept „liderul democraţilor din Comrat”. Trei persoane au fost deja înregistrate oficial drept candidați la funcţia de bașcan al Găgăuziei. E vorba de Irina Vlah, Serghei Cimpoeş și Ivan Burgudji.

Komur a menţionat că eliberarea listelor de subscripţie pentru grupurile de inițiativă și candidații care se autoînaintează expiră pe 25 mai la ora 17:00. Semnăturile colectate vor fi acceptate pînă la data de 30 mai inclusiv. Alegerile bașcanului Găgăuziei vor avea loc pe 30 iunie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?