Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Gaburici a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Azerbaidjan la Chișinău

24 feb. 2018,, 14:32   Politică
3395 0

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Azerbaidjan la Chișinău, Gudsi Dursun oglu Osmanov.

Oficialii au apreciat progresele înregistrate în parteneriatul bilateral şi au evaluat posibilităţile de dinamizare a relaţiilor moldo-azere, inclusiv în vederea sporirii schimburilor comerciale și investiţiilor în ţara noastră.

Ministrul Chiril Gaburici a trecut în revistă prioritățile instituției pe care o conduce, menționînd oportunitățile pe care le oferă țara noastră pentru dezvoltarea afacerilor, inclusiv atragerea noilor investitori. Printre acestea, au fost menționate reducerea numărului de acte permisive, Ghișeul Unic pentru eliberarea actelor permisive, care va fi lansat în curînd, reducerea instituțiilor cu funcții de control, facilitățile oferite de zonele economice libere, precum și de parcul IT.

Chiril Gaburici a subliniat că Ministerul Economiei și Infrastructurii este deschis pentru aprofundarea colaborării comercial-economice reciproc avantajoase.

La rîndul său, Ambasadorul Republicii Azerbaidjan la Chişinău a apreciat reformele realizate în domeniul economic, pentru impulsionarea mediului de afaceri și atragerea investițiilor străine. Gudsi Dursun oglu Osmanov a menționat că va depune eforturile necesare pentru fortificarea relațiilor comercial-economice.


În context, diplomatul azer l-a felicitat pe Chiril Gaburici cu prilejul numirii în funcția de ministru al Economiei și Infrastructurii, urîndu-i succes la îndeplinirea mandatului. Făcînd referire la activitatea lui Chiril Gaburici la Azercell, Ambasadorul a afirmat că „oamenii din Azerbaidjan nu v-au uitat, iar activitatea dumneavoastră de succes este apreciată pînă în prezent”.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii privind importanţa revigorării activităţii Comisiei interguvernamentale moldo-azere pentru colaborare comercial-economică al cărui președinte este ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici. De asemenea, a fost discutată posibilitatea organizării unui forum de afaceri cu participarea oamenilor de afaceri din Republica Moldova și din Republica Azerbaidjan.

În 2017 comerțul dintre cele două țări s-a majorat cu 29,34%, față de anul 2016, înregistrînd un volum de 6,8 milioane de dolari. În prezent, în Republica Moldova activează circa 120 de companii azere cu capital investițional de 32,62 milioane de lei


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?