X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Furtul miliardului: Autoritățile cer companiei Kroll să prezinte lista beneficiarilor

12 iul. 2019,, 14:10   Politică
2742 0

Parlamentul a trimis demers oficial către compania Kroll pentru a obţine lista beneficiarilor de furtul bancar.

Alexandru Slusari, şeful Comisiei parlamentare de anchetă a fraudei bancare, a declarat că au înaintat un demers oficial prin intermediul Băncii Naţionale către compania Kroll să trimită lista beneficiarilor în urma furtului bancar. Comisia aşteaptă un răspuns din partea companiei săptămîna viitoare.

Slusari spune că este complicat să explice reprezentanţilor companiei de ce Republica Moldova mai are nevoie de o listă, după ce una a fost deja trimisă şi în baza acelui document trebuiau deja să se deschidă dosare penale.

„Obstacolul pe care îl avem acum este neînţelegerea companiei Kroll a termenului de stat capturat, ei acum un an jumătate au transmis această listă la Procuratură şi spun că acolo trebuia să meargă urmărirea penală, trebuia să fie întreprinse acţiuni, de ce voi încă o dată cereţi această listă, noi încercăm să le explicăm că societatea are nevoie de această listă şi aşteptăm răspunsul oficial,” a declarat Slusari în timpul unui briefing de presă.

Comisia a încercat anterior să obţină această listă de la Procuratură, însă au primit refuz.


„În trecut, relaţia cu Procuratura a fost necooperantă, ei au recurs la clauza securităţii şi secretului, că merge urmărirea penală şi ei nu au voie, nu doar să prezinte lista beneficiarilor, dar în genenere nu au vrut să pună la dispoziţie raportul. Noi vom face încă un demers, chiar azi, aşteptăm mai multă cooperare din partea lor, pînă acum poziţia lor sub toate aspectele a fost una destructivă în raport cu comisia noastră de anchetă”, a menționat Slusari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?