COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Furculiță a respins acuzațiile aduse de Pro-Moldova în cazul Gațcan

Furculiță a respins acuzațiile aduse de Pro-Moldova în cazul Gațcan

Președintele fracțiunii socialiste din Parlament, Corneliu Furculiță, a povestit, pentru unimedia.info, versiunea sa privind discuțiile cu deputatul Ștefan Gațcan despre plecarea, apoi revenirea în partid.

Furculiță recunoaște că a discutat, aseară, cu Gațcan pe podul de la Telecentru, în automobilul doctorului, dar spune că discuțiile au fost mai mult decît calme și au avut loc la inițiativa lui Gațcan.

„Pe 30 iunie, am avut o întîlnire cu dumnealui pe podul de la Telecentru, pentru că ambii eram în drum spre case, de aceea ne-am întîlnit unde am reușit. Întîlnirea a avut loc la inițiativa dumnealui și am discutat în mașina dumnealui. Eu l-am invitat astăzi la ședința fracțiunii ca să discutăm cu toți deputații și dumnealui a promis că vine.


Astăzi a venit la ședința fracțiunii. Am discutat calm, civilizat. Ne-a spus care sînt doleanțele și nemulțumirile, l-am ascultat și am stabilit să le soluționăm în echipă, împreună.

Poza care circulă de la ședința fracțiunii eu am facut-o și am distribuit-o membrilor Biroului permanent ca dovadă că totul este calm și absolut civilizat.

Domnul Gațcan este decepționat de politică și a decis să renunțe la mandatul de deputat, pentru a continua în cariera sa de medic, dar rămîne alături de noi, în echipă. Dumnealui a semnat cererea de renunțare la mandat și mi-a dat-o mie, în calitate de lider al fracțiunii PSRM. Eu am transmis-o doamnei Președintă de Parlament, de unde a auns la secretariat”, a declarat Corneliu Furculiță.

Liderul fracțiunii PSRM a respins acuzațiile aduse de Pro-Moldova că l-ar fi presat pe Gațcan pentru a semna cererea de renunțare la mandatul de parlamentar.

„Este o minciună că ar fi aderat la acest grup. Că nu a luat foc achiziția? Că vor fi chelfăniți deseară de Plahotniuc? C'est la vie!”, a adăugat Furculiță.

Epopeea legată de Ștefan Gațcan a izbucnit pe 30 iunie 2020, cînd deputatul a anunțat că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la Pro-Moldova. Astăzi se pare că deputatul s-a răzgîndit și a anunțat că rămîne în PSRM, dar renunță la mandatul de deputat. cele două formațiuni s-au acuzat reciproc de șantaj și presiune, iar Gațcan a plasat un video pe pagina sa de Facebook, în care anunță că este bine, nu e sechestrat, așa cum afirmă Andrian Candu, dar va lipsi o perioadă din spațiul public.

Gațcan a devenit deputat din partea PSRM, la mijlocul lunii martie, cînd a cîștigat alegerile parlamentare noi pe circumscripția Hîncești.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load