Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Fruntaș PDM, despre rapiditatea deciziilor luate de CC: Nu trebuie să ne mire dacă se va mai repeta

13 iun. 2019,, 09:39   Politică
3016 0

Vicepreședintele Partidului Democrat Vladimir Cebotari comentează rapiditatea ultimelor decizii luate de Curtea Constituțională.

În cadrul unei emisiuni la TV8, Cebotari spune că o atare situație nu a avut loc pentru prima dată weekendul trecut, când a numit temporar un președinte interimar și emis avizul de dizolvare a Parlamentului. Asemenea situații au mai existat și anterior, spune democratul.

„Eu nu țin minte exact anul – 2013 sau ceva mai devreme, dar exact cu aceeași grabă s-a acționat și atunci când erau niște acte urgente care riscau să producă situații de încălcare gravă a cadrului instituțional. Deci, nu este pentru prima dată și nu trebuie să ne mire dacă se va mai repeta”, a spus democratul.

Amintim că prin deciziile emise la 7, 8 și 9 iunie 2019, Curtea Constituțională a decis că Parlamentul ar trebui dizolvat pentru că nu a reușit să formeze un guvern în termen de trei luni de la sfîrșitul mandatului precedent al guvernului. Deciziile au declanșat demiterea președintelui Republicii, Igor Dodon, pentru că a refuzat să dizolve Parlamentul. Aceasta a condus la numirea provizorie a lui Pavel Filip, în calitate de președinte interimar al Republicii. De asemenea, Curtea a declarat neconstituțională și anulat orice act emis de Parlament după 7 iunie. Nici Parlamentul, nici Președintele Dodon nu au acceptat deciziile Curții Constituționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?