Fracțiunea PCRM în CMC își încetează activitatea

Fracțiunea PCRM în CMC își încetează activitatea

Fracțiunea Partidului Comuniștilor din Moldova în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) își va înceta activitatea, relatează Noi.md. 


Această decizie a fost adoptată în cadrul ședinței Comitetului politic executiv al Comitetului Central (CC) al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, la care a fost examinată chestiunea privind activitatea fracțiunii PCRM în CMC. 


Se menționează că la 14 noiembrie 2017 Comitetul executiv al CC al PCRM a audiat informația prezentată de membrul CC, șefa fracțiunii comuniștilor și celor fără partid din CMC, Natalia Vîsotina. S-a stabilit că deseori, votînd pentru unele sau altele proiecte sau făcînd declarații de natură politică, consilierii Vasili Chirtoca și Ghenadie Botnaru, aleși în componența Consiliului Municipal Chișinău pe listele PCRM, se ghidează, în principal, de propriile considerente. 


În finalul dezbaterilor membrii Comitetului Executiv al CC al PCRM au solicitat dnei Natalia Vîsotina să informeze membrii fracțiunii despre necesitatea de a coordona acțiunile sale ulterioare în cadrul Consiliului Municipal cu organele de conducere ale PCRM. 


Însă, după cum se menționează, de atunci situația nu s-a schimbat. Mai mult, în presă au început să apară interviurile oferite de membrii fracțiunii, în care aceștia dau apreciere politică evenimentelor, inclusiv a celor coordonate cu organele de conducere ale Partidului. 


În acest context Comitetul Executiv al CC al PCRM a adoptat hotărîrea privind  dizolvarea fracțiunii PCRM în Consiliu Municipal, în componența Nataliei Vîsotina, Vasili Chirtoca și Ghenadie Botnaru, precum și a abilitat dna Natalia Vîsotina cu împuternicirea de a anunța la viitoarea ședință a Consiliului Municipal dizolvarea fracțiunii PCRM.De meționat că, în zilele imediat următoare consilierii municipali sus menționați vor publica documente privind istoria formării formațiunii, activitatea de lucru,   rezultatele obținute, dar şi motivele destrămării fracțiunii PCRM din cadrul CMC.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load