TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Fotografia lui Plahotniuc, pe panourile persoanelor aflate în căutare

Fotografia lui Plahotniuc, pe panourile persoanelor aflate în căutare

Fotografia fostului lider al democraților, Vlad Plahotniuc, a apărut pe panourile informative ale persoanelor date în căutare de polițiști.

Se întîmplă după ce Vladimir Plahotniuc, soția și cei doi copii ai săi au primit interdicție de a intra pe teritoriul Statelor Unite din cauza „actelor de corupție semnificative” în care a fost implicat fostul lider al PDM, transmite Știri.md.


La 13 ianuarie, Secretarul de Stat al SUA a emis o declarație prin care Plahotniuc şi familia sa au fost declarați neeligibili pentru obținerea vizelor de intrare pe teritoriul Statelor Unite. Prin aceeași declarație a Departamentului de Stat al SUA, Plahotniuc a fost denunțat public „pentru implicare în acte semnificative de corupție”.

Reprezentanții Centrului Național Anticorupție au anunțat că au sesizat Centrul Cooperare Poliţienească Internaţională, Ambasadele României, Statelor Unite ale Americii şi Regatului Unit din Moldova despre faptul că fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc, deţine încă o identitate cu acte valabile, eliberată pe numele Novak Vladislav și au solicitat ca acesta să fie căutat la nivel internațional și, eventual, extrădat în Republica Moldova.

Vlad Plahotniuc este plecat din Republica Moldova aproximativ din ziua cînd Guvernul Filip și-a anunțat demisia. Plahotniuc a scris că „are nevoie de timp pentru a-și securiza familia”, însă nu a menționat țara în care se află.

Vladimir Plahotniuc a fost dat în căutare internațională și interstatală de către Centrul Național Anticorupție, după ce nu s-a prezentat la organul de urmărire penală în urma aplicării arestului preventiv.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load