TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Foști speakeri și prim-miniștri vor rămîne fără protecție și pază din partea statului

Foști speakeri și prim-miniștri vor rămîne fără protecție și pază din partea statului

Foști speakeri și prim-miniștri vor rămâne fără protecție și pază din partea statului, după încheierea mandatului. Un proiect de lege a fost analizat ieri în Comisia Buget și Finanțe.

Prin modificarea Legii despre statutul deputatului în Parlament și a Legii cu privire la Serviciul Protecție și Pază de Stat se propune excluderea de durată a serviciilor de protecție din partea statului a persoanelor care au deținut funcțiile de președinte de Parlament sau prim-ministru, transmite unimedia.info.


Potrivit autorilor, această inițiativă urmărește scopul eficientizării utilizării banilor publici. ”Nu există motive sau argumente plauzibile care ar demonstra că persoanele respective sunt supuse riscului sub aspectele securității personale, libertății de acțiune și al sănătății lor”, se arată în nota informativă care însoțește proiectul de lege. Totodată, ex-Președinții Parlamentului vor beneficia în continuare de pașaportul diplomatic. Proiectul de lege urmează a fi dezbătut în plenul Parlamentului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load