Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Foltea a scris mai multe plîngeri pe numele lui Morari, înainte de a deveni avocatul lui

14 ian. 2020,, 09:31   Politică
3582 0

Înainte de a deveni avocatul fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, plasat în arest preventiv pentru 20 de zile, Vasile Foltea a scris un șir de plîngeri pe numele clientului său.

Despre asta a anunțat ex-procurorul Ivan Diacov, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8. În intervenția live, Foltea a mai precizat că plîngerile au fost scrise nu doar pe numele lui Morari, ci și pe alte persoane.

„- Înainte de a încheia contractul cu Morari pentru a-l apăra, cîte plîngeri ați scris pe activitatea lui Morari? – În calitatea mea de avocat, este adevărat, am scris foarte multe plîngeri. Toate actele ilegale au fost scrise nu doar pe Morari, dar și pe alte persoane”, i-a răspuns Foltea lui Diacov.

Amintim că procurorii au cerut 30 de zile de arest pentru Viorel Morari, dar magistrații Judecătoriei sectorului Ciocana au admis parțial solicitarea și au dispus 20 de zile de arest.

Potrivit Procuraturii Generale, în martie 2017, Viorel Morari a primit de la Vladimir Plahotniuc o plîngere pe care a înregistrat-o contrar cerinţelor legale, pornind un proces penal şi ulterior un dosar penal şi falsificînd în cauza penală mai multe acte procesuale.


Acţiunile ar fi fost făcute în interesul lui Plahotniuc şi a mai multor persoane din anturajul lui, pentru a-i proteja și a-i scăpa de calitatea de bănuiţi în cauza penală privind furtul miliardului şi „a obstrucţiona cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a cauzei penale”, se spune într-un comunicat emis de Procuratură.

Viorel Morari nu-și recunoaște vina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?