Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Filip: Vom face tot posibilul pentru reîntregirea țării

2 mar. 2018,, 14:50   Politică
2970 11

Obiectivul de reîntregire a țării va fi dus pînă la capăt, a declarat astăzi premierul Pavel Filip în timpul mitingului de comemorare a eroilor căzuți în conflictul armat de pe Nistru, notează Noi.md.

Potrivit lui Filip, un prim pas în soluționarea diferendului transnistrean s-a produs ieri, cînd Rada Supremă de la Kiev a ratificat Acordul cu privire la controlul comun la frontiera moldo-ucraineană.

„În calitatea mea de premier, în continuare, voi face tot posibilul pentru reîntregirea țării. Acest obiectiv, vă asigur, va fi dus pînă la capăt. Ieri Parlamentul de le Kiev a ratificat Acordul de control comun al întregii frontiere moldo-ucrainene. Consider că este o victorie și, pentru prima dată după acele evenimente, Moldova controlează pe deplin frontiera. Nu ne vom opri pînă nu vom obține reîntregirea totală a țării”, a declarat Filip în timpul acțiunii de comemorare a victimelor.

Demnitarul a mai precizat că tragedia care a avut loc în Transnistria a marcat puternic poporul moldovenesc, iar cea mai mare recunoștință pentru jertfa eroilor căzuți pe cîmpul de luptă este să le păstrăm cu cinste memoria.

„Fapta lor ne va mobiliza la lucruri mărețe pentru țara noastră. Apreciem înalt curajul, bărbăția polițiștilor, militarilor, rezerviștilor și voluntarilor care s-au ridicat în apărarea locuitorilor din stînga Nistrului. Modul în care a fost respectat jurămîntul depus de către militari și voluntari trebuie să fie o lecție bună și pentru politicienii din ziua de astăzi. Avem nevoie de asemenea modele, care să ne conducă la realizări”, a adăugat Filip.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?