Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Filip spune cine vine la ședințele PSRM - PDM

13 feb. 2020,, 12:44   Politică
3885 0

Liderul PD, Pavel Filip vine cu detalii despre întîlnirile săptămînale ale democraților și socialiștilor. Ședințele sînt vizitate de prim-ministrul, Ion Chicu, și președintele, Igor Dodon, afirmă Pavel Filip.

De obicei, cele două fracțiuni parlamentare se întîlnesc în serile de luni ale fiecărei săptămîni. Afirmațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Politica, la TV8.

Anterior Pavel Filip a confirmat pentru că PSRM și PD se întîlnesc în discuții săptămînale, unde este analizată agenda săptămînală. După ce democrata Violeta Ivanov a fost surprinsă ieșind de la Președinție, Pavel Filip a fost întrebat cu cine poartă dialoguri democarații: cu socialiștii sau cu șeful statului?, transmite NOI.md cu referire la agora.md.

„Discutăm cu PSRM. Întîlnirile au loc la Parlament, împreună cu speakerul Zinaida Greceanîi. Periodic poate participa și premierul Ion Chicu, poate participa și președintele Igor Dodon, nu este neapărat de fiecare dată să fie. Dodon a fost la cîteva întrevederi. Ne străduim o dată pe săptămînă. Nu este o zi fixată, dar în majoritatea cazurilor este luni seara... poate fi și marți sau mercuri, dar să fie înainte de ședințele plenare”, a spus Filip.

Întrebat care este rolul premierului și al președintelui în aceste ședințe, liderul PDM a spus că în Parlament urmează să vină proiecte din Guvern și este nevoie de consultații. „Sînt inițiative legislative care vin de la Guvern și este firesc ca premierul să se asigure că aceste inițiative vor avea sprijinul majorității parlamentare”, a punctat Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?