X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Filip s-a întîlnit cu prințul moștenitor al Abu Dhabi-ului

30 ian. 2018,, 12:52   Politică
4981 2

În cadrul vizitei sale oficiale în Emiratele Arabe Unite, prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu prințul moștenitor al Abu Dhabi-ului, Alteța sa Șeicul Mohammed bin Zayed, vicecomandant suprem al forțelor armate ale EAU, comunică NOI.md.

Oficialii au discutat despre parteneriatul moldo-emiratez și perspectivele de intensificare a colaborării, constatînd că în prezent există toate premisele necesare în acest scop.

Premierul a menționat că Republica Moldova este interesată în impulsionarea relațiilor dintre antreprenorii celor două țări, inclusiv prin deschiderea companiilor cu capital mixt. În context, Filip i-a invitat pe investitorii din Emiratele Arabe să vină în țara noastră, specificînd că în ultima perioadă au fost realizate mai multe reforme pentru susținerea dezvoltării mediului de afaceri. În același timp, Republica Moldova are Acord de liber schimb cu Uniunea Europeană și Turcia, ceea ce asigură importante piețe de desfacere.

Un alt subiect al discuțiilor a vizat libera circulație a cetățenilor celor două state. Pavel Filip a spus că Republica Moldova a eliminat deja vizele pentru cetățenii emiratezi și este pregătită să le elimine și pentru rezidenții EAU.

A fost propusă organizarea unei vizite a oamenilor de afaceri emiratezi în Republica Moldova. Oficialii au confirmat disponibilitatea de a dezvolta în continuare relațiile bilaterale, utilizînd la maximum potențialul existent. La finalul întrevederii, Pavel Filip l-a invitat pe prințul moștenitor al Abu Dhabi-ului să viziteze Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?