COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Filip pledează pentru intensificarea dialogului politic cu UE și reluarea asistenței financiare, la Bruxelles

Filip pledează pentru intensificarea dialogului politic cu UE și reluarea asistenței financiare, la Bruxelles

„Expertiza și susținerea UE constituie ingredientele-cheie pentru a reuși transformarea Republicii Moldova și apropierea de UE”.

Despre aceasta a vorbit premierul Pavel Filip, la Bruxelles, în cadrul unei întrevederi cu Johannes Hahn, comisarul pentru Politica de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere. În context, prim-ministrul a pledat pentru consolidarea dialogului politic, intensificarea cooperării la nivel de experți, precum și pentru reluarea asistenței financiare, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Potrivit lui Pavel Filip, modernizarea țării și implementarea agendei de asociere sînt proiecțiunile strategice pentru Republica Moldova. El și-a exprimat speranța că următorul Guvern va rămîne angajat plenar în procesul dat.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat despre situația post-electorală din țară, precum și stadiul actual al relațiilor dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, inclusiv dialogul politic și cooperarea pentru dezvoltare. De asemenea, ei au făcut un schimb de opinii despre reformele promovate de autoritățile Republicii Moldova și nivelul de implementare a Acordului de Asociere cu UE.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load