Filip: Moldova este obligată să-și securizeze spaţiul informaţional

Filip: Moldova este obligată să-și securizeze spaţiul informaţional

Declaraţia Dumei de stat a Adunării Federale a Federaţiei Ruse nu face bine relaţiilor dintre ţările noastre. Această lege antipropagandă nu este o lege anti-Rusia, dar o lege pro-Moldova.


Este declaraţia prim-ministrului Pavel Filip şi a fost făcută în contextul în care, ieri, Duma de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse a adoptat „Declarația cu privire la inadmisibilitatea discriminării presei ruse în Republica Moldova”, notează NOI.md.


„Republica Moldova este obligată să-și securizeze spaţiul informaţional. Pe de altă parte, aceasta înseamnă neadmiterea interveniţiei în treburile ţării noastre. Nu este un secret ca Federaţia Rusă intervine inclusiv prin cannalele sale informationale in suportul unor partide proruse din RM.”, a menţionat Filip.


Amintim că ieri, 24 ianuarie, în urma adoptării „Declarației cu privire la inadmisibilitatea discriminării presei ruse în Republica Moldova”, deputații parlamentul rus, au îndemnat „Primul canal” și alte canale rusești să rezilieze contractele de retransmisie în Moldova, iar guvernul rus, să elaboreze un set de măsuri pentru ca populația Moldovei să aibă acces la programele rusești, de exemplu prin satelit.


Pentru adoptarea Declarației au votat 424 de deputați. Inițiatorul adoptării acesteia este Comitetul Dumei de Stat pentru afaceri cu CSI, integrare eurasiatică și relații cu conaționalii.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load