X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Filip: În scurt timp va fi definitivată Strategia națională de dezvoltare „Moldova 2030”

29 ian. 2018,, 10:01   Politică
2841 8

În viitorul apropiat va fi definitivată Strategia națională de dezvoltare „Moldova 2030”. Un draft al strategiei a fost prezentat săptămîna trecută în Guvern. Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune Prime TV, transmite IPN.

„Pînă la definitivare desigur vor exista consultări publice, așa că experții care au expertiza necesară să participe. Un lucru important pe care vreau să-l accentuez este că în această strategie totul se va centra pe cetățean – pornind de la ciclul vieții, cum trebuie să se simtă, ce facă statul pentru ca omul să se simtă bine începînd din copilărie pînă cînd ajunge la vîrsta de pensionare”, a declarat prim-ministrul.

Referitor la cel de-al doilea raport al companiei Kroll privind frauda bancară din Republica Moldova, Pavel Filip a afirmat că pe 20 decembrie a fost prezentat doar un rezumat Băncii Naționale a Moldovei. Totodată, premierul a declarat că în acordul cu compania Kroll există o clauză potrivit căreia este strict interzis ca raportul în întregime să fie făcut public.

Printre prioritățile pentru anul 2018 este reforma justiției, sistemul educațional, structura drumurilor și energetica. „Iată pilonii pe care poate fi edificat statul Republica Moldova”, a spus Pavel Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?