Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Filip: Este important ca reformele începute de actualul Guvern să fie continuate

14 mai. 2019,, 08:30   Politică
2682 3

Integrarea europeană și implementarea Acordului de Asociere este o prioritate strategică a Republicii Moldova.

Despre aceasta a comunicat premierul Pavel Filip, președintelui Consiliului European, Donald Tusk, cu care s-a întîlnit luni, 13 mai, la Bruxelles, se spune într-un comunicat de presă al Guvernului, citat de IPN.

În cadrul întrevederii, Pavel Filip a menționat că din 2016, cînd a preluat mandatul, a promovat consecvent reformele bazate pe Acordul de Asociere. În mod special el a evidențiat rezultatele înregistrate în domeniile economic, bugetar-fiscal și financiar-bancar.

Premierul a spus că va continua eforturile de consolidare în domeniul justiției și implementarea principiilor bunei guvernări. Premierul a mai adăugat că este important ca reformele începute de actualul Guvern să fie continuate, iar viitoarea coaliție de guvernare să fie ferm angajată pe implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Prim-ministrul Pavel Filip întreprinde în perioada 13-14 mai, o vizită de lucru la Bruxelles, unde participă la evenimentele consacrate celei de-a zecea aniversări a Parteneriatului Estic (PaE). Premierul va rosti un discurs în cadrul Conferinței de Nivel Înalt dedicată aniversării a 10 ani de la lansarea PaE, precum și va participa la cina festivă oferită de președintele Consiliului European, Donald Tusk, pentru cei șase șefi de stat sau de guvern ai țărilor din cadrul PaE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?