X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Filip, despre Plahotniuc: Nu mă interesează unde este, nu am fost prieteni

2 aug. 2019,, 08:40   Politică
4179 1

Ex-premierul Pavel Filip spune că a vorbit ultima dată cu fostul său șef de partid, Vlad Plahotniuc, cu o seară înainte ca acesta să-și depună mandatul de deputat, pe data de 30 iulie.

Potrivit lui Filip, cei doi nu erau în relații de prietenie, iar Plahotniuc a făcut corect că a părăsit partidul. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4, scrie Agora.md.

„Nu mă interesează unde e Plahotniuc. Nu l-am întrebat. Dacă voia să-mi spună, îmi spunea singur. Am vorbit ultima dată seara înainte de a-și depune mandatul la Parlament. Nu avem discuții prea lungi. Doar m-a anunțat că-și depune mandatul. Am avut un schimb general de opinii despre situația din țară și atît. Vreau să-i asigur pe toți: Plahotniuc nu intervine acum în activitatea PD-ului”, a spus fostul prim-ministru.

Filip e de acord că plecarea lui Plahotniuc din PD a fost „o recunoaștere a înfrîngerii”.

„Dar nu ar fi corect să nu scoatem în evidență că PD prima dată a luat un scor atît de bun la alegeri. Cred că el a procedat corect, așa procedam și eu dacă duceam partidul de la guvernare în opoziție”, consideră Filip.


Întrebat dacă a fost prieten cu Vlad Plahotniuc și se întîlneau cu familiile, Filip neagă.

„Nu am avut relații de prietenie, cumătrism, nănășism. Am făcut facultatea împreună. Era o relație corectă de partid”, explică Filip.

Ex-premierul spune că nu poate comenta spusele lui Veaceslav Platon sau ale lui Vlad Filat despre presiunile pe care le-ar fi avut din partea lui Plahotniuc. „Eu nu pot să vă spun aici nimic. Nu am știut alte activități dincolo de cele de la partid. Veți mai auzi încă multe și mărunte”, a punctat Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?