X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Filip, despre întîlnirile secrete cu Plahotniuc și atacurile lui Candu

16 mai. 2020,, 12:45   Politică
5412 7

Liderul Partidului Democrat (PD), Pavel Filip, confirmă că a avut cel puțin două întrevederi cu Vlad Plahotniuc în SUA, după ce ultimul a părăsit R. Moldova pe 14 iunie 2019.

Filip spune că a aflat din presă că Plahotniuc a fugit din R. Moldova, în condițiile în care „căpitanul părăsește, de obicei, ultimul corabia”, scrie ziarulnational.md.

Actualul lider al democraților spune că a fost nevoit să nu spună tot adevărul în privința întîlnirilor cu Plahotniuc, deoarece așa l-a rugat fostul coordonator al coaliției de guvernare, dar și finul său, Andrian Candu. Acum, la mai bine de nouă luni de la acele întrevederi, Andrian Candu arată „cîte omenie are în el”, după ce a încercat să-i arate din deget că va povesti detalii de la întîlnirile cu Plahotniuc.

Dezvăluirile au fost făcute, ieri-seară, la emisiunea „Anatomia puterii” de la 10TV.

„Este adevărat că m-am întîlnit în SUA cu domnul Plahotniuc. Dar pe mine mă miră cît de tare alunecă oamenii în cinism. Pentru că domnul Candu e alt om acum decît îl cunoșteam eu. Eu nu știu ce poate să-l influențeze atît de mult, încît să iasă din această albie a omeniei. Este adevărat că a fost o istorie întreagă cu plecările mele în SUA. Vreau să-i aduc aminte domnului Candu despre prima întîlnire de la Washington cu Plahotniuc, care a fost la solicitarea acestuia. Toată această călătorie a fost organizată de domnul Candu. A fost rugămintea din partea lor să nu afle nimeni, să nu știe nimeni, să nu-l punem în pericol, pentru ca să obțină protecție și nu mai știu ce”, a povestit Filip.


Actualul lider al PD s-a referit și la subiectul discuției de la Washington cu Plahotniuc și Candu. „Deci, prima întîlnire a fost la Washington, iar a doua la Miami, după trei săptămîni. Discuția a fost despre acțiunile de partid... Ulterior, am constatat că nu au fost niște discuții sincere. Au fost niște declarații și înțelegeri care au fost încălcate”, a precizat Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?