Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Filip: Dacă nu se mergea pe vot politic, astăzi aveam altă situație la CC

1 mai. 2020,, 11:00   Politică
3553 2

Criticile și discuțiile din jurul Curții Constituționale (CC) din ultimele săptămîni se datorează faptului că actualii judecători constituționali au fost instaurați prin vot politic în vara anului 2019 de către coaliția de guvernare PSRM – Blocul ACUM.

Declarația a fost făcută de către liderul Partidului Democrat din Moldova Pavel Filip în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, notează IPN.

„Eu vă chem să ne aducem aminte de perioada de timp cînd au fost votați judecătorii CC, atunci PDM-ul era în opoziție, am avut și personal întrebări la candidații care au mers la Curte. Cu părere de rău, ne aducem aminte că au fost concursuri care au fost picate, după care, pînă la urmă, a fost un vot politic și acum mă puneți în situația să comentez niște dispute dintre niște actori politici care împreună au instalat această Curte. Dacă nu se mergea pe calea politică, pe vot politic, poate aveam altă situație astăzi la CC. Trebuia să se meargă strict pe concurs, să fie aleși cei mai buni care au trecut acest concurs, dar vă aduceți aminte cum a fost un vot politic și s-a mers pe dimensiunea politică”, a afirmat Pavel Filip.

Cît despre declarațiile făcute de către președinta CC Domnica Manole potrivit cărora ar deține probe despre faptul că patru judecători ai instituției sînt filați și intimidați, Pavel Filip a evitat să se pronunțe, însă precizează că pe marginea acestui caz trebuie să se expună Procuratura Generală.

„Nu cunosc nimic despre filare, nu am nicio informație. Fugitiv am reușit și eu să văd ce a fost publicat în rețelele de socializare, dar trebuie să se pronunțe organele, să vedem ce spune Procuratura Generală, cu atît mai mult dacă ei spun că dețin probe. Cred că va fi foarte ușor de clarificat”, a adăugat liderul PDM.

Întrebat despre ultimele decizii luate de către CC, Pavel Filip spune că nu a comentat niciodată deciziile Curții, indiferent dacă i-au plăcut sau nu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?