Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Filip către Sandu: V-ați speriat și ați decis să fugiți de pe această corabie (VIDEO)

12 noi. 2019,, 14:33   Politică
5221 1

Fracțiunea Partidului Democrat a votat moțiunea de cenzură pentru demiterea Cabinetului de Miniștri, în frunte cu Maia Sandu, în cadrul ședinței de azi a Legislativului, alături de cea a PSRM. Astfel, Guvernul a picat cu 63 de voturi, după 5 luni de activitate.

În luarea sa de cuvînt înainte de votarea moțiunii, președintele PD, Pavel Filip, a menționat că Guvernul de fapt nu a fost astăzi demis, ci s-a luat act de decizia acestuia de a pleca, transmite unimedia.info.

„Astăzi luăm act de decizia Maiei Sandu de a pleca de la guvernare. Ce poate fi mai bun decît o victimizare? La 5 luni ați luat decizia să fugiți de pe această corabie, lăsînd țara fără buget și oamenii fără speranță”, a declarat Filip.

„Efectele dezastruoase ale acestui Guvern vor fi simțite în scurt timp. Sîntem la mijlocul lunii noiembrie, iar bugetul nu a fost aprobat. Ce așteptați? Ați politizat la maxim instituțiile publice. Ați partajat CNA și Procuratura, ați organizat concursuri trucate. Ultimul exemplu este cu procurorul general, care ne-a demonstrat acest lucru. Ați găsit această modalitate, pe care o considerați elegantă. Dacă ați fi vrut, ați fi găsit o soluție cu partenerii de coaliție. Un act disperat în care sperați să reveniți în stradă, unde vă simțiți bine. Ați avut toată puterea, însă ați rămas captivi propriilor ambiții. Plahotniuc va ajutat să veniți la guvernare, iar fără el nu puteți exista”, a mai adăugat liderul PD.

În opinia lui Filip, plecarea actualului Guvern înseamnă o campanie electorală prezidențială pentru Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?