COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Filip a vorbit despre neînțelegerile din PDM

Filip a vorbit despre neînțelegerile din PDM

Președintele Partidului Democrat din Moldova Pavel Filip spune că fracțiunea parlamentară a PDM a fost formată de o altă persoană, iar deputații care se regăsesc în prezent în Parlament au viziuni diferite și au existat anumite tentative de control asupra fracțiunii.

Totodată, Pavel Filip spune că fracțiunea Partidului Democrat nu trebuie confundată cu Partidul Democrat, care reprezintă sute și mii de oameni competenți pe care nu-i va trăda niciodată. Astfel, în opinia lui Pavel Filip, cei care nu vor împărtăși aceiași viziune ale partidului reformat vor pleca din PDM, așa cum au făcut-o și alții. Declarațiile politicianului au fost făcute în contextul ultimelor evenimente care au avut loc în formațiune, notează IPN.

„Am moștenit un partid, o fracțiune pe care nu eu am format-o. Nu eu am pus acești oameni pe liste, eu am venit într-o echipă care a fost formată de un alt om, evident că există viziuni diferite. Dacă eu aș fi format această echipă cred că era mult mai omogenă și cu toții am fi avut aceleași viziuni și am fi fost mai compatibili”, a declarat Pavel Filip în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Liderul PDM afirmă că în fracțiunea parlamentară se regăsesc deputați cu viziuni diametral opuse, de la cei care pledează pentru unirea cu Romînia pînă la cei care sînt simpatizanți ai Uniunii Euroasiatice.

Pavel Filip afirmă că cei care au plecat din PDM s-au obișnuit cu faptul că partidul le oferea anumite pîrghii pentru interesele personale. „Pot să vă spun despre discuțiile pe care le aveam cu o parte din cei care au plecat: „De ce mai stăm noi în această coaliție dacă nu poate fi rezolvată o problemă la procuratură or la judecătorie?” Cei care s-au deprins că PDM este o formațiune care poate rezolva problemele personale sau poate ajuta financiar, vor pleca în continuare din PDM. Vor rămîne cei care împărtășesc aceleași valori și viziuni. Partidul vine în Parlament să ajute această țară, să rezolve problemele cetățenilor”.

Cît despre neînțelegerile care ar exista între deputații din fracțiunea parlamentară, Pavel Filip precizează că nu vrea să fie coborît la nivelul spălatul rufelor în public.

„Nu vreau să cobor la o vendetă dintre mine și o persoană oarecare. Eu sînt președintele acestui partid care a fost ales de congres și vă spun că din sutele de oameni sau zecile, dacă un element sau două mai clacă pe alături nu se întîmplă nimic grav. Am foarte multe pe capul meu, sute de întîlniri, discuții, probleme care trebuie rezolvate”, a punctat oficialul.

Deputatul infirmă și discuțiile din spațiul public despre excluderea unor persoane din partid. „Cînd vorbim de reformă or resetare, nu înseamnă excluderea unui om sau a altuia din partid, înseamnă crearea unei baze de principii și cei care nu se regăsesc pe această bază vor pica singuri”.

Pavel Filip a vorbit și despre întîlnirea din data de 3 mai dintre Dumitru Diacov, Vladimir Andronachi, Eugeniu Nichiforciuc, Vasile Botnari și Alexandru Vîlcu de la un hotel din Chișinău care a trezit diferite interpretări în spațiul public. Liderul democrat spune că știa despre această întrevedere, însă nu agreează astfel de formate.

„Nu cunosc conținutul acestor discuții pentru că nu salut un asemenea format. Întotdeauna am considerat că discuțiile trebuie să meargă pe dimensiunea instituțională. Dacă este vorba de discuții în interiorul PDM, de asemenea, sînt platformele statutare, acolo unde trebuie să se poarte acestea. Eu cred cu tărie că odată și odată ne vom obișnui să discutăm instituțional, statutar și să poată exista înțelegeri politice care să fie respectate”, a adăuga Pavel Filip.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load