Filip a avut o întrevedere cu reprezentanții Consiliului Atlantic

Filip a avut o întrevedere cu reprezentanții Consiliului Atlantic

Perspectivele dialogului strategic moldo-american, procesul de implementare a reformelor în Republica Moldova și prioritățile pentru asigurarea stabilității la nivel regional au fost discutate, în seara zilei de ieri, de premierul Pavel Filip și reprezentanții Consiliului Atlantic - vicepreședintele Damon Wilson și Ambasadorii Alexander Vershbow și John Herbst, informează MOLDPRES. 

Potrivit Direcţiei comunicare şi protocol a Guvernului, șeful Executivului a exprimat recunoștință pentru buna cooperarea existentă între țara noastră și Consiliul Atlantic și a apreciat contribuţia centrului analitic în formarea unei abordări constructive din partea comunităţii internaţionale transatlantice. 

Pavel Filip a relatat despre programul activ de reforme implementat în Republica Moldova, menționînd că în cei doi ani de guvernare s-a reușit restabilirea încrederii partenerilor externi și creșterea semnificativă a popularității UE. Totodată, premierul a accentuat importanța unei comunicări deschise și permanente cu partenerii străini, pentru a putea fi evaluată clar evoluția lucrurilor în țara noastră.

În context, vicepreședintele executiv al Consiliului Atlantic, Damon Wilson, a apreciat determinarea Guvernului în realizarea reformelor, în special în continuarea reformării sectorului justiției și în lupta împotriva corupției. Reprezentanții centrului au subliniat, totodată, că susțin angajamentul constructiv al SUA de a rezolva problemele existente la nivel regional și de a asigur stabilitatea. În acest sens, Conferința interparlamentară „Georgia, Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate”, care se desfășoară la Chișinău, constituie o sursă de inspirație pentru elaborarea unei strategii pe termen lung.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load