X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Filat a depus o contestație la Curte de Apel. La ce se referă

17 sep. 2020,, 10:52   Politică
3022 0

PLDM califică drept abuzivă circulara Comisiei Electorale Centrale care se referă la finanțarea campaniei electorale pentru prezidențiale de către partide.

Potrivit opoziției, circulara prevede că partidele politice nu sînt concurenți electorali și nu își pot finanța candidații la alegerile prezidențiale.

În acest sens, liderul PLDM, Vlad Filat, a depus astăzi o contestație la Curtea de Apel, în care cere anularea integrală a circularei respective.

"PLDM a luat atitudine față de Circulara CEC nr. 2796 din 15.09.2020, care interpretează tendențios legislația electorală, în special aspectele ce vizează participarea partidelor în campania electorală și finanțarea campaniei candidaților săi înregistrați pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie. În acest sens, președintele PLDM, Vlad Filat, a depus azi o contestatie la Curtea de Apel, prin care califică Circulara CEC drept neconstituțională și abuzivă și solicită instanței anularea ei integrală", se arată în declarația PLDM.

Comisia Electorală a precizat că în alegerile prezidențiale calitatea de concurent electoral o are doar persoana desemnată pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova. În aceste condiții, partidul politic și blocul electoral nu se identifică cu candidatul, iar orice susținere financiară de către un partid politic a candidatului pe care l-a desemnat se efectuează cu respectarea condițiilor aplicabile persoanei juridice, în limita plafonului stabilit, a 12 salarii medii lunare pe economie pentru anul în curs.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?