X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Expertiză cu semne de întrebare în dosarul Șor. Ce spune Nagacevschi

6 mar. 2020,, 11:44   Politică
4546 3

Curtea de Apel Cahul se pare că bate pasul pe loc în dosarul deputatului Ilan Șor.

Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi spune că „problema este destul de complicată”, iar expertiza, care este așteptată de la Centrul Național de Expertize Judiciare (CNEJ) și din cauza căreia au fost amînate deja opt ședințe de judecată în dosarul Șor, întîrzie pentru că instanța nu a trimis la CNEJ materialele necesare pentru comisie, transmite NOI.md cu referire la tv8.md.

„Chiar ieri am avut discuții la tema respectivă cu reprezentanții ANI-ului și ei cu siguranță urmează să examineze sesizarea care a fost depusă. – De ce cereți verificarea doar judecătorilor și procurorilor dar nu și experților din cadrul Centrului Național de Expertize Judiciare (CNEJ)? – Problema este destul de complicată. Eu am avut posibilitatea să înțeleg ce a fost la CNEJ. Cel mai straniu este că în 2018 a fost un demers la Curtea de Apel către CNEJ să fie întocmită expertiza. Reprezentanții centrului le-au răspuns Curții de Apel că ei sînt în imposibilitate de a face expertiza, din motiv că nu se prezintă probele suficiente pentru demarare”, a spus Nagacevschi la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

„ – Va avea loc totuși ședința de judecată în dosarul Șor? – Vreau și eu să înțeleg ce mai inventează apărarea domnului Șor, instanța de judecată. Să o mai vedem și pe asta. Ei vor avea dosaru, totul la dispoziție, vreau să văd și eu ce se va mai petrece la Curtea de Apel Cahul”, a mai menționat ministrul.

Ministerul Justiției a depus la Consiliul Superior al Magistraturii o sesizare în privința acțiunilor judecătorilor Curții de Apel Cahul care examinează dosarul deputatului fugar Ilan Șor. În document se spune că expertiza, care este așteptată de la Centrul Național de Expertize Judiciare (CNEJ) și din cauza căreia au fost amînate deja opt ședințe de judecată în dosarul Șor, întîrzie pentru că instanța nu a trimis la CNEJ materialele necesare pentru comisie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?