COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Expert: În spatele sesizării depuse de grupul Candu stau interesele financiare ale lui Șor

Expert: În spatele sesizării depuse de grupul Candu stau interesele financiare ale lui Șor

Deputații din grupul Pro Moldova, condus de Andrian Candu, au contestat Legea asumată de Guvern pentru a-l favoriza pe Ilan Șor.

De această părere este analistul politic Corneliu Ciurea. Acesta declară că scopul final al politicienilor a fost anularea prevederii cu privire șa taxa aeroportuară.

„Să nu uităm că este vorba de taxa aeroportuară, bani care trebuie să ajungă în visteria statului și faptul că legea nu a fost adoptată, a fost declarată neconstituțională, complică lucrurile din acest punct de vedere și subțiază posibilitățile statului de a colecta fonduri. Eu cred că nu putem exclude acest lucru, faptul că deputații din grupurile controlate de domnul Șor, care cunoaștem că are legătură cu aeroportul și au contestat această decizie, ne indică că ar putea să fie o motivație reală a unei părți a opoziției de a bloca această lege”, a declarat Corneliu Ciurea.

Precizăm că Legea pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea prevedea și redirecționarea veniturilor Aeroportului în Fondul de susținere a populației. Mai exact, este vorba despre 50% din vestita taxă de modernizare, în mărime de 9 euro pentru un pasager.


Precizăm că deputații din grupul Pro Moldova au părăsit PDM după ce au fost într-o călătorie în Israel. Potrivit președintelui Partidului Democrat, Pavel Filip, acolo Andrian Candu și restul s-au întîlnit cu Ilan Șor.

Totodată, democratul Eugeniu Nichiforciuc a declarat că acești membri ai grupului Pro Moldova au primit cîte 250 mii euro pentru a părăsi rîndurile PDM. Nichiforciuc mai spune că parlamentarii din grupul Candu primesc lunar de la Șor un salariu de 5000 euro.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load