COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Expert-Grup face unele recomandări pentru autoritățile de la Chișinău

Expert-Grup face unele recomandări pentru autoritățile de la Chișinău

Pentru următorii 5 ani, politicile publice în contextul implementării DCFTA trebuie să țintească 2 priorități strategice privind creșterea cantitativă și calitativă a exporturilor pe piața UE, se arată într-un raport al Expert-Grup.

Potrivit Expert-Grup, politicile publice ar trebui să țintească pentru următorii 5 ani două priorități strategice: asigurarea continuității și ireversibilității creșterii cantitative a exporturior pe piața UE și sporirea calității exporturilor pe piața UE prin creșterea diversificării și valorii adăugate generate de acestea pentru economie.

În opinia experților, pentru aceasta promovarea atractivității investiționale a Moldovei peste hotare ar trebui să țintească domenii de producere cu valoare adăugată înaltă, în special în activitățile care folosesc materia primă locală pentru procesare și care asigură un nivel mai înalt de sofisticare tehnologică a exporturilor.


De asemenea, ar trebui modernizată infrastructura calității, prin sporirea eficienței Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor în facilitarea exporturilor de produse agroalimentare, precum și modernizarea și extinderea rețelei de laboratoare de certificare a conformității produselor agroalimentare cu cerințele UE. În acest context, este imperativă obținerea permisiunii de a exporta produse de origine animalieră pe piața UE.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load