X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Expert, despre acțiunile CC: Un război împotriva propriului popor

13 iun. 2019,, 18:00   Politică
3957 1

Curtea Constituțională a declarat război poporului Republicii Moldova. Despre aceasta expertul, avocatul Fadei Nagacevschi, a declarat în cadrul emisiunii "Accentul personal" pe canalul Accent TV, comentînd ultimele decizii scandaloase ale Curții Constituționale.

Potrivit lui Nagacevschi, Curtea Constituțională a pus operațiunile aritmetice mai presus de voința poporului.

Expertul menționează: ,,Curtea Constituțională era obligată să recunoască voința poporului și să nu încerce să priveze parlamentul republicii de funcționalitate prin deciziile sale, acționînd angajat, în interesul Partidului Democrat. Oaspetele emisiunii a atras atenția și asupra evaluării a ceea ce se întîmplă, care a fost deja exprimată de uniunile internaționale, experții juridici și alții care urmăresc îndeaproape ultimele evenimente din republica noastră”.

Aceeași poziție a fost exprimată și de 86 de organizații neguvernamentale ale Republicii Moldova, precum și de Uniunea Europeană a Avocaților.


În ceea ce privește autorii acestor decizii, Fadei Nagacevschi le-a reamintit: ,,uzurparea puterii este o acțiune ilegală și penală. Dar, deocamdată mai există ieșire din această situație. Pentru aceasta, trebuie de luat o decizie privind transferul de bună voie al puterii”, a spus expertul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?