Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ex-președintele SIS despre invazia ideologică în Moldova

5 feb. 2020,, 17:47   Politică
4476 4

Declarația unor membri ai Academiei de Știință a României despre limba moldovenească a stîrnit o reacție negativă acută la Chișinău.

Pe site-ul Academiei românești a apărut o declarație în care se susține că lingvonimul „limba moldovenească” nu există. În acest document, în special, se comunică: „Academia Română a luat act, cu îngrijorare, de noile încercări de a introduce în uzul oficial, în Republica Moldova și în alte regiuni vecine locuite de români, noțiunea inexistentă de „limbă moldovenească“.

În Moldova această declarație semnată de șase academicieni români a stîrnit o reacție corespunzătoare.

În opinia fostului președinte al SIS al Moldovei Anatol Plugaru, ex-viceministru al Afacerilor Externe, astfel de declarații sînt inadmisibile și urmează să fie apreciate corespunzător.

„Este o obrăznicie diplomatică care ar trebui contracarată imediat. Este prea mult. Frații noștri au mers prea departe. Statul nostru ar trebui să reacționeze”, a declarat Plugaru în cadrul unei conferințe de presă la agenția de știri Sputnik Молдова.
„Pe mine această situație desigur, mă supără, ca să nu spun mai mult”, a spus fostul șef al SIS.


El a mai menționat că statul ar trebuie să promoveze o politică orientată spre apărarea cetățenilor de invazie ideologică: „o politică istorică reală ar trebui să apere statul și poporul”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?