Eugen Carpov va fi numit într-o nouă funcție

Eugen Carpov va fi numit într-o nouă funcție

Deputatul Grupului Popular European, Eugen Carpov, urmează să fie numit într-o nouă funcție în cel mai scurt timp. Eugen Carpov va fi noul șef al Grupului PPEM în Parlament, după ce Valeriu Ghilețchi a fost numit vicespeaker.


Solicitat de reporterul Curentul, pentru afla mai multe detalii referitoare la fracțiunea PPEM, șefa cabinetului proaspătului vicespeaker, Lucia Hmelic, a declarat că noul președinte al Grupului Parlamentar Popular European ar putea deveni Eugen Carpov, vicepreședintele formațiunii.


„Decizia e proaspătă. A fost luată la sfîrșitul săptămînii trecute la nivel intern. Încă nu s-a făcut public, dar la prima ședință a Legislativului, plenul Parlamentului va lua act de decizie în acest sens”, a spus Lucia Hmelic.


Eugen Carpov a tratat cu precauție eventuala desemnare, accentuînd  că hotărîrea e valabilă doar la nivel de discuție, în cadrul PPEM.


„În Republica Moldova nimic nu e clar pînă nu se decide. Nu pot nici să vă confirm, nici să vă infirm. Se va decide cînd ca fi luată o hotărîre la nivel de Parlament”, a menționat Carpov.


Amintim că Eugen Carpov a îndeplinit funcția de viceprim-ministru pentru reintegrare a Republicii Moldova între 2011 și 2014. Între 2002 și 2005 a fost ambasador al Republicii Moldova în Polonia, iar între 2005 și 2007 – ambasador și șef de misiune al Misiunii Republicii Moldova la Uniunea Europeană. La alegerile parlamentare din 2014 din Republica Moldova a fost înscris în lista candidaților PLDM pe poziția 9, devenind deputat în parlamentul nou-ales, dar nefiind membru de partid. La începutul anului 2015, a fost unul din fondatorii Partidului Popular European din Moldova, alături de fostul prim-ministru Iurie Leancă.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load