Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Este posibilă crearea unei coaliții PSRM-PD-PAS-DA? Ce spun Babuc și Litvinenco

24 iul. 2020,, 12:33   Politică
4690 4

Monica Babuc spune că nu vede un vot comun împotriva Guvernului cu cei din opoziție alături de Partidului Șor și a celor din PRO Moldova.

Deputata PD menționează că este necesar un dialog cu colegii de dreapta și "cu forțele sănătoase din PSRM" care ar putea și ele contribui la crearea unei coaliții largi de salvare națională. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii InPROfunzime.

"Dialogul dintre Partidul Democrat din Moldova și fracțiunea să în parlamentul RM, cu partenerii noștri din opoziția veritabilă cu Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma DA, s-a închegat abia acum foarte recent înainte de procedura de votare a moțiunii de cenzură. Eu am o mare speranța vizavi de aceea că noi vom continuă acest dialog și noi vom continuă, de ce nu, să discutăm și cu forțele sănătoase din PSRM, care ar putea și ele contribui la crearea unei coaliții largi de salvare națională.", afirmă Monica Babuc.

Sergiu Litvinenco exclude o eventuală discuție cu Partidul Socialiștilor din cauza experienței nefericite din fosta coaliție. Deputatul PAS spune că cel mai bine ar că Partidul Democrat să își retragă sprijinul guvernului Chicu, pentru a putea discuta despre instituirea unui nou guvern.

Monica Babuc a reiterat că PDM nu ar vota un alt guvern, niciodată și sub nicio formă cu partidul Șor și cu transfugii din PRO Moldova.


"Partidul Democrat nu are o idee fixă în menținerea guvernului Chicu, noi suntem de acord că orice guvern poate înlocuit cu un guvern mult mai bun, noi suntem gata de discuții cu colegii de pe dreapta, dar noi reiterăm ce am declarat și anterior. Așteptăm să ni se spună care este soluția, în momentul în care fracțiunea Partidului Democrat. nu ar vota un alt guvern, niciodată și sub nicio formă cu partidul Șor și cu transfugii din PRO Moldova. Cum atunci găsim o soluție că să instalăm un guvern nou, mai bun și care ar face față acestor provocări. Noi suntem categoric de acord că să monitorizăm și să contribuim la organizarea unui proces electoral absolut legal", a spus Babuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?