TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Erau Platon și Plahotniuc membri ai unei grupări criminale internaționale?

Erau Platon și Plahotniuc membri ai unei grupări criminale internaționale?

Fostul deputat și omul de afaceri Veaceslav Platon evită să răspundă direct dacă el și fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, făceau parte dintr-o grupare criminală internațională, așa cum spun autoritățile rusești, care au intentat dosare pe numele celor doi.

Platon spune că actualmente nu poate răspunde la această întrebare din punct de vedere juridic, ca să nu prejudicieze cumva dosarul surorii lui, care și-a recunoscut vina în participarea la „spălătoria rusească”.


„Această întrebare pentru mine este foarte dureroasă pentru că sora mea este închisă acum. Eu nu vreau să-i fac vreun rău. Trebuie să înțelegeți. Eu nu pot acum să vă povestesc totul cum s-a întîmplat”, a declarat fostul deputat.

Întrebat dacă Republica Moldova a pierdut circa 600 de milioane de dolari de pe urma faptului că a fost anulată taxa de stat de 3% pentru banii trecuți prin sistemul judiciar din Moldova, Veaceslav Platon spune că această taxă putea fi ușor evitată, chiar dacă nu ar fi fost anulată.

„Era o groază de posibilități de evitare a acestor 3% și eu de fiecare dată le-am evitat. Fie era vorba de stare de faliment, fie prezinți de la instanța de judecată un document că nu ai pe cont bani și judecătorul te scutește de această taxă. Eu am avut circa 200 de decizii în care nu am plătit această taxă din anul 2003.

Amintim că la începutul acestui an, Ministerul de Interne al Rusiei a anunțat că la Moscova a fost deschis un dosar penal în care figurează omul de afaceri Veaceslav Platon, care se află în prezent în închisoare în Republica Moldova, și Vlad Plahotniuc, fostul președinte al Partidului Democrat. Potrivit autorităților ruse, organele rusești de drept îi suspectează pe cei doi că ar fi făcut parte dintr-o grupare criminală internațională pentru a efectua tranzacții valutare ilegale pe scară largă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load