X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Era clar că resetarea PDM va întîmpina rezistență, declarație

5 mar. 2020,, 09:25   Politică
3422 2

Partidul Democrat declară că este determinat să finalizeze „procesul de resetare, învățînd din greșelile trecutului”, prin crearea de mecanisme în măsură să prevină „orice manifestări care ar submina activitatea formațiunii ca instituție politică”.

PDM mai afirmă că din start era clar că resetarea va întîmpina suficientă rezistență din partea elementelor care au promovat și au aplicat practici străine democrației în activitatea de partid, se arată într-o declarație a PDM, citată de IPN.

La fel de clar, susține PDM, era că cei care nu se vor conforma revenirii la normalitate vor rămîne înafara proceselor. „Timpul a arătat că cei care nu au fost obișnuiți să lupte democratic, au ales să rămînă înafara partidului”, se arată în declarație.

PDM menționează că a cunoscut în ultimii ani „o perioada nefastă, în care democrația internă a fost redusă dramatic sau chiar anihilată. Structurile statutare au fost neglijate în procesul decizional, în cel mai bun caz, fiind informate post-factum despre deciziile luate. Întreaga structură decizională a fost substituită de un grup îngust format în jurul fostului lider al partidului”.

Potrivit Declarației, cel mai grav a fost aplicarea practicilor de intimidare și hărțuire, iar uneori și folosirea instituțiilor de drept în lupta cu oponenții politici și persoanele incomode. Traseismul politic la nivel local și național a fost promovat sistemic, fapt ce a slăbit nu doar fundamentele doctrinare ale partidului, ci și pe cele ale unei societăți democratice.

Partidul Democrat condamnă aceste „practici abuzive” și atrage atenția că „ele nu au devenit istorie, ci au fost preluate de foștii colegi care au încropit de curînd așa-zisa platformă „Pro-Moldova”.

„Partidul Democrat înțelege că aceștia beneficiază nu doar de „ajutoare financiare” de proveniență dubioasă, ci și încearcă să pună în practică vechiul instrumentariu subversiv pentru realizarea scopurilor politice”, se mai arată în declarația PDM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?