TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

După schimbarea numerotării legislaturilor, vor trebui modificate toate legile - opinie

După schimbarea numerotării legislaturilor, vor trebui modificate toate legile - opinie

După ce anul acesta s-a decis numerotarea legislaturilor Parlamentului Republicii Moldova începînd cu anii ’90, nu de la începerea parlamentarismului pe teritoriul țării noastre, așa cum era anterior, vor trebui modificate toate legile aprobate pînă acum, or, pe legile adoptate scrie legislatura în care au fost votate.

Este opinia lui Eugen Știrbu, directorul filialei Chișinău a Institutul Internațional de Monitorizare a Democrației Parlamentarismului și Respectării Drepturilor Electorale a cetățenilor în statele CSI.


„La prima vedere nu este nimic complicat, dar trebuie de schimbat toate legile adoptate pînă acum”, a menționat Eugeniu Știrbu.

Curtea Constituțională, prin decizia de confirmare a alegerilor parlamentare din 24 februarie și de validare a mandatelor deputaților, a decis modificarea numerotării legislaturilor în Parlament. Astfel, dacă după numerotarea veche urma să fie formată legislatura a XXI-a a Parlamentului, atunci actualul organ legislativ va fi de legislatura a X-a.

Înalta Curte a făcut această modificare urmare a solicitării deputatului democrat Sergiu Sîrbu, care a și-a motivat solicitarea prin faptul că legislaturile trebuie numerotate de la independență încoace, dar nu din perioada Uniunii Sovietice.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load