După neînregistrarea lui Codreanu, Guvernul va elabora un proiect de lege

După neînregistrarea lui Codreanu, Guvernul va elabora un proiect de lege

Nereușita lui Ruslan Codreanu de a fi înregistrat în cursa electorală pentru alegerile locale din Capitală a dat Guvernului o idee.


Șefa Cabinetului de Miniștri, Maia Sandu, a promis că Executivul va schimba legea cu privire la partidele politice pentru a simplifica înregistrarea candidaților independenți în cursă.


„Este adevărat - candidații independenți sînt defavorizați. Guvernul va schimba legea cu privire la partidele politice. Pentru cei care respectă legea, procesul e foarte greu. Procedura de colectare a semnăturilor pentru un candidat independent e extrem de anevoioasă, nu văd de ce independenții trebuie să meargă să se milogească pe la partide care nu fac nimic, care nu prezintă rapoarte financiare, pentru a candida de pe platforma lor”, a spus Sandu.


Șefa Executivului nu a spus exact ce prevederi vor fi schimbate, însă vor ține de simplificarea procedurii de înregistrare a partidelor politice și a candidaților independenți.


Ulterior, în timpul unui briefing de presă, Codreanu a salutat inițiativa.


„Eu foarte mult sper că mîine instanța de judecată va anula decizia abuzivă a consiliului electoral de circumscripție. Au fost anumite blocaje, bariere și abuzuri ale CECE care sper să fie luate în vedere de instanță. Poate fi rea-credință sau cadru legal ambiguu. Dar asta e problema mea? Nu are dreptul să anuleze nimeni semnăturile oamenilor care au semnat pentru mine”, a spus fostul primar interimar.


Amintim că, pentru a fi înregistrați în cursa electorală, candidații independenți trebuie să colecteze cel puțin 10.000 de semnături. Ruslan Codreanu a convins 10.454 de oameni să semneze pentru candidatura sa. Motivul pentru care Codreanu nu a reușit să se califice ar fi invalidarea a 1200 de semnături.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load