COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

După neînregistrarea lui Codreanu, Guvernul va elabora un proiect de lege

După neînregistrarea lui Codreanu, Guvernul va elabora un proiect de lege

Nereușita lui Ruslan Codreanu de a fi înregistrat în cursa electorală pentru alegerile locale din Capitală a dat Guvernului o idee.

Șefa Cabinetului de Miniștri, Maia Sandu, a promis că Executivul va schimba legea cu privire la partidele politice pentru a simplifica înregistrarea candidaților independenți în cursă.

„Este adevărat - candidații independenți sînt defavorizați. Guvernul va schimba legea cu privire la partidele politice. Pentru cei care respectă legea, procesul e foarte greu. Procedura de colectare a semnăturilor pentru un candidat independent e extrem de anevoioasă, nu văd de ce independenții trebuie să meargă să se milogească pe la partide care nu fac nimic, care nu prezintă rapoarte financiare, pentru a candida de pe platforma lor”, a spus Sandu.

Șefa Executivului nu a spus exact ce prevederi vor fi schimbate, însă vor ține de simplificarea procedurii de înregistrare a partidelor politice și a candidaților independenți.


Ulterior, în timpul unui briefing de presă, Codreanu a salutat inițiativa.

„Eu foarte mult sper că mîine instanța de judecată va anula decizia abuzivă a consiliului electoral de circumscripție. Au fost anumite blocaje, bariere și abuzuri ale CECE care sper să fie luate în vedere de instanță. Poate fi rea-credință sau cadru legal ambiguu. Dar asta e problema mea? Nu are dreptul să anuleze nimeni semnăturile oamenilor care au semnat pentru mine”, a spus fostul primar interimar.

Amintim că, pentru a fi înregistrați în cursa electorală, candidații independenți trebuie să colecteze cel puțin 10.000 de semnături. Ruslan Codreanu a convins 10.454 de oameni să semneze pentru candidatura sa. Motivul pentru care Codreanu nu a reușit să se califice ar fi invalidarea a 1200 de semnături.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load