X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dumitru Roibu: „Fii cult, nu fi unionist!”

7 mai. 2020,, 17:22   Politică
4461 11

Unioniștii au dat dovadă astăzi de incultură. Este afirmația liderului Mișcării de Tineret ”Urmașii lui Ștefan”, Dumitru Roibu, și a fost făcută în contextul în care Dorin Chirtoacă și cîțiva deputați ai blocului ACUM scandau mesaje unioniste, șuierînd și strigînd în plin eveniment de întîmpinare a camioanelor cu ajutor umanitar din partea statului român pentru R. Moldova.

„Întîmplarea de azi a transmis un mesaj bun la Chișinău : fii cult, nu fi unionist”, declară Roibu, care condamnă comportamentul unioniștilor, care au urcat pe pereți în mod barbar.

„Unioniștii, în frunte cu Dorin Chirtoacă, dar și deputați din blocul ACUM precum Grosu, Marian, Reniță, Carp scandau mesaje unioniste, au urcat pe pereți în mod barbar de parcă ar fi pe o tribună de fotbal, și strigau „rușine”, șuierau, urlau, într-un mod incult și urît. A fost nevoie de intervenția ambasadorului român Ionița, care a rugat masa unionistă să dea dovadă de „calmitate.

Însăși ambasadorul le-a spus că fac un eveniment urît, un eveniment la care au participat și deputați unioniști din blocul ACUM, dar și politicieni corupți, organizații și partide dubioase, precum și lachei urîți.”, mai spune Roibu.

Amintim că, astăzi, la Chișinău au ajuns cele 20 de camioane din România, încărcate cu ajutoare medicale în contextul combaterii pandemiei de coronaviurs. Este vorba de un ajutor umanitar în valoare de 3,5 milioane de euro aprobat săptămîna trecută de guvernul de la București și care constă din jumătate de milion de măști de protecție, 50 de mii de combinezoane, medicamente și consumabile, destinate spitalelor de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?