X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Dumitru Diacov explică situația politică primarilor de la Cimișlia: Parcă totul mergea bine (AUDIO)

12 iun. 2019,, 18:10   Politică
4713 1

Discuții pe teme politice la ședința comisiei pentru situații excepționale de la Cimișlia.

Deputatul PD din circumscripție, președintele de ononare al democraților, a asistat la întrunire cu un discurs despre actualitatea politică din Republica Moldova. O înregistrare audio de la reuniune a fost plasată pe blogul primarulului de Cimișlia, Gheorghe Răilean.

Timp de mai bine de un sfert de oră, Dumitru Diacov i-a îndemnat pe aleșii locali să păstreze calmul, să accepte situația și, în pace, și liniște să se pregătească de alegeri. Deputatul PD spune că nu a participat la negocieri, „trăgea nădejde” că totul va fi bine și că îi pare rău că s-a ajuns în această situație.

„sîntem într-o situație foarte specifică și trebuie să evităm cu orice preț scandaluri ce pot duce la situații dramatice. Este o problemă mare și caracteristică Moldovei. Noi mulți ani am fost obligați să votăm majoritatea cu 52 de voturi. În 98 nu am putut face Guvern din această cauză. Atunci, am făcut o chimie moldovenească și am scos o hîrtie de la Ilașcu să votăm. Totul din cauza că CC s-a încăpățînat. Am fost obligați să ne conformăm, chiar dacă nu era o logică. Abia apoi, peste ani CC s-a reunit si a ajuns la concluzia logica. Dar cîțiva ani buni, 7-8-9 an, am lucrat în situația asta", a explicat Diacov.

De asemenea, democratul a dat exemplu și decizia Curții Constituționale privind modalitatea de alegere a șefului statului.


„Am ieșit public și am spus că e o tîmpenie: 4 oameni schimbă Constituția. Noi nu am avut ce face. Alegerile s-au petrecut, eu personal am fost si am votat, turul 1 pe Leancă și în turul 2 pe Maia Sandu. Ne-am conformat și în situația dată. Cu ce îs eu vinovat de decizia CC si că legea spune că ele nu pot fi contestate?”, s-a întrebat Diacov.

La final, președintele de onoare al PD s-a arătat optimist că va fi găsită o soluție și a pledat pentru anticipate. „Ce ne indemnati sa facem? Sa lasam totul balta? Eu sper că se vor așeza la masa de negociere. Posibil să vină niște mediatori internaționali. Au mai fost în alte situații de criză. Sper și acum să avem și să împace lucrururile. Să păstrăm calmul. În practica internațională, intotdeauna cand apar conflicte de acest gen, este o soluție. Iată Israel. În toamnă nu o au ales guvernul, au facut anticipate. Lasa oamenii să ne judece. Eu, vă rog să păstrați calmul, maturitatea și să depășim în pace momentul”, a încheiat Diacov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?