COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dragancea, despre boicotul din Parlament: „Unii deputați se simt oleacă eroi”

Dragancea, despre boicotul din Parlament: „Unii deputați se simt oleacă eroi”

Boicotul deputaților din Parlament nu este altceva decît o confruntare oarbă a ambițiilor, în care nu are nimeni de cîștigat. Cel puțin asta spune consilierul guvernamental Vitalie Dragancea.

Potrivit acestuia, avem un parlament foarte dezbinat și conflictual, unde mulți deputați au fost atît de imprudenți că au politizat și epidemia, și au atacat chiar oamenii care cu mare grijă și dedicație o gestionează, spune Dragancea, transmite Unimedia.

„Guvernul folosește exclusiv mecanismele legale pentru a asigura administrarea problemelor confruntate, în timp ce parlamentul, deja de mai multe luni este practic nefuncțional.


Asumarea de răspundere este un instrument perfect legal, care a fost folosit de multe ori. În parlament astăzi e vid de putere.

Au rămas doar orgolii egoiste și frustrări, care nu au nimic cu problemele social-economice și cu oamenii. Urmărim o confruntare oarbă de ambiții”.

Consilierul guvernamental afirmă că unicul lucru prin care s-a remarcat acest parlament e migrarea deputaților.

„Poate deputații au și cîștigat ceva de la asta – dar nu și alegătorii lor. Mulți deputați s-au deprins cu această stare de blocaj (generată tot de ei) – în situația asta au confortul să se dedice duelurilor verbale sterile, să se simtă ”oleacă eroi”, și să nu lucreze.

Cabinetul Chicu și-a angajat răspunderea pentru proiecte raționale, cu beneficiari concreți – oamenii RM, care trec prin criză și au nevoie de suport. Vidul de putere în parlament și egoismul unor politicieni nu ar trebui să afecteze toată țara”, a precizat acesta.

Amintim că astăzi a avut loc a treia ședință de Parlament în care nu a fost cvorum, iar Guvernul Chicu nu a putut să își prezinte asumarea de răspundere pe un șir de modificări la bugetul țării, potrivit cărora, printre altele, se va majora salariul cadrelor medicale, iar pensionarii vor putea beneficia de un ajutor financiar de 700 de lei

Opoziția cere Guvernului să-și abroge asumarea de răspundere și să vină în proces ordinar cu proiectele de lege în Legislativ pentru votare.

Cabinetul de miniștri afirmă că acest lucru a devenit imposibil, odată cu pierderea majorității de către actuala coaliție de guvernare.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load