TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Două deputate din Blocul ACUM cer scoaterea partidului „ȘOR” în afara legii

Două deputate din Blocul ACUM cer scoaterea partidului „ȘOR” în afara legii

Deputatele Blocului ACUM Maria Ciobanu și Stela Macari au adresat o cerere Ministerului Justiției prin care au solicitat scoaterea în afara legii a Partidului Politic „ȘOR” (PP „ȘOR”).

Drept motiv a servit faptul că unii deputați ai formațiunii figurează în raportul Kroll.

„În conformitate cu legea privind statutul deputatului în Parlament, solicităm radierea din registrul partidelor politice a Partidului Politic „ȘOR”, deoarece aproape toți deputații figurează în rapoartele KROLL, iar liderul partidului este unul din beneficiarii principali ai furtului miliardelor”, se arată în solicitarea adresată ministrei Justiției Olesea Stamate.


Amintim că la finele săptămînii trecute trei deputați din PP ȘOR au rămas fără imunitate parlamentară: Petru Jardan, Marina Tauber și Reghina Apostolova. Tauber se află în arest la domiciliu, iar a Apostolova este cercetată în stare de libertate.

Un grup de trei deputați din PPP ȘOR au contestat la Curtea Constituțională (CCM) decizia Parlamentului de a li se ridica imunitatea celor două deputate, dar membri CCM au respins sesizarea ca fiind neîntemeiată.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load