Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dosarul uzurpării puterii de stat: Ce hotărîre a fost luată astăzi

20 noi. 2019,, 16:17   Politică
8349 0

Ședința de la Curtea de Apel Chișinău la care urma să fie examinat recursul membrilor fostului Guvern Filip împotriva actului procesual prin care a fost pornită urmărirea în cauza penală de uzurpare a puterii de stat a fost amînată.

Aceasta după ce judecătorul raportor Ghenadie Morozan a depus un demers de autorecuzare, notează Noi.md cu referire la radiochisinau.md.

Potrivit Procuraturii Generale, magistratul Morozan, care este în legătură de afinitate cu Vlad Plahotniuc, fost președinte al Partidului Democrat, fost desemnat „aleatoriu” raportor pe această cauză.

Purtătoarea de cuvînt a Curții de Apel, Octeabrina Popa, a declarat că, după ce judecătorul Morozan și-a înaintat abținerea, cererea urmează să fie examinată de către un alt complet de judecată. În funcție de soluția pentru cererea de abținere, se va decide dacă recursul va fi examinat de un alt complet de magistrați sau de același. Data unei noi ședințe deocamdată nu se cunoaște.

Potrivit Procuraturii Generale, recursul a fost declarat de către membrii fostului Guvern – Pavel Filip, Monica Babuc, Alexandru Jizdan și Nicolae Ciubuc. Completul de judecată este format din judecători Alexandru Gafton, Ghenadie Morozan și Mihail Diaconu.


Procurorii optează pentru menținerea hotărîrii instanței de control judiciar, prin care actul procesual de inițiere a anchetei penale în cauza specificată a fost declarat legal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?