X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dosarul Șor rămîne la CA Cahul: Cum motivează judecătorii decizia

2 aug. 2019,, 12:11   Politică
2947 0

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins cererea avocatului lui Ilan Șor de a strămuta dosarul penal aflat în examinare la Curtea de Apel Cahul pe masa altei instanțe de apel.

Avocatul lui Ilan Șor a solicitat strămutarea dosarului pe motiv că inculpatul își exprimă neîncrederea faţă de completul de judecată
care examinează cauza și că ar fi „încălcate grav” drepturile inculpatului. Avocatul argumentează poziți alui Șor prin faptul că „fiind sub presiune mediatică, dar şi în urma expunerii reprezentanţilor politici”, judecătorii ar fi acționat „de o manieră care pune la îndoială rezonabilă imparţialitatea acestora”. Avocatul Vadim Banaru mai declară la CSJ că cei trei magistrați care examinează dosarul la CA Cahul ar fi „afectaţi de presiunea şi imixtiunea politicului în înfăptuirea actului de justiţie”.

CSJ a declarat neîntemeiate motivele invocate de apărătorul lui Șor și a respins cererea de strămutare a dosarului.

„Din conţinutul argumentelor invocate în cererea de strămutare, se atestă că nu sînt indicate careva argumente concrete ce ar confirma faptul, că strămutarea cauzei la o altă instanţă de judecată egală în grad ar duce la examinarea obiectivă, rapidă şi completă a ei. (…) Privitor la faptul că se încalcă flagrant şi dreptul la un proces echitabil prin prisma încălcării dreptului la apărare, Colegiul penal remarcă, că nu are relevanţă la soluţionarea cererii de strămutare a cauzei penale şi poate fi invocat de către părţi, ca temei pentru recurs ordinar, după judecarea cauzei în ordine de apel, în caz de dezacord cu soluţiile pronunţate de către instanţele de fond”, argumentează CSJ prin decizia din 2 august 2019.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?