X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Dosarul privind uzurparea puterii: PD va ataca în instanță decizia Procuraturii

5 aug. 2019,, 15:30   Politică
2721 4

Partidul Democrat califică drept atac asupra sa intentarea unui dosar penal pe faptul uzurpării puterii de stat de către fosta guvernarea, notează Noi.md.

Potrivit democraților, această decizie este ilegală și se înscrie în șirul măsurilor de hărţuire a reprezentanţilor democraţi de către guvernare.

"Întreaga societate este martor a faptului că acţiunile procurorilor sînt anunţate din timp de politicienii de la guvernare, ceea ce e o încălcare flagrantă a statului de drept", se arată în declarația formațiunii.

"Din dorinţa orbitoare de răzbunare, guvernarea PSRM-ACUM intenţionează să persecute democraţii, pînă la scoaterea în afara legii a PDM, astfel ca principala formaţiune de opoziţie să nu poată participa la alegerile locale generale, dar şi la alegerile parlamentare anticipate în cîteva circumscripţii. Noua guvernare, care a eşuat în domeniile social, economic şi umanitar, au nevoie de aceste spectacole mediatice pentru a sustrage atenţia cetăţenilor de la problemele pe care le creează Guvernul Sandu-Dodon-Năstase, inclusiv impozite şi taxe majorate, preţuri mari, lichidarea tichetelor de masă, oprirea programelor guvernamentale aşteptate de oamenii din ţară".

Democrații mai anunță că vor ataca în instanță ordonanţa Procuraturii de iniţiere a dosarului penal pentru uzurparea puterii de stat. Aceștia mai argumentează că decizia PG este ilegală și din perspectiva procedurii.


"Sîntem siguri că iniţiatorii acestui dosar nu sînt procurorii, ci politicienii din partidele aflate la guvernare", se mai precizează în declarație.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?