X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Dosarul Plahotniuc: Reacția Casei de avocatură „Popa și Asociații”

30 oct. 2019,, 20:07   Politică
4156 2

Casa de avocatură „Popa și Asociații” vine cu precizări vizavi de apariția numelui unuia dintre avocații săi în informațiile mediatizate în presă cu privire la companiile pe care s-a pus sechestru în dosarul în care figurează Vlad Plahotniuc.

Potrivit Casei de avocatură „Popa și Asociații”, la mijloc ar fi interesul unor politicieni de a induce în eroare opinia publică, iar obligațiile contractuale pe care le au avocații baroului cu foștii și actualii clienți nu le permit să „deschidă multe paranteze”.

„Existenţa oricăror presiuni în scopul divulgării secretului profesional constituie atingere gravă a independenţei avocatului. Prin urmare, putem spune cu certitudine că avocații noștri vor plasa mereu interesele clienților mai presus de orice alte interese și vor pune în continuare accent pe corectitudine”, se menționează în comunicatul remis presei.

Astăzi, procurorii au pus sechestru pe mai multe dintre bunurile sale și alte bunuri care ar fi fost implicate în schemele de spălare de bani în proporții deosebit de mari, de care este suspectat Vlad Plahotniuc. În lista companiilor sechestrate apare și BB-Dializă SRL, firmă privată, fondată la Chișinău de o companie germană creată de avocatul Silvano Pirritano de la biroul Popa și Asociații, la 5 octombrie 2013.

Prin decizia Guvernului Filip, luată în termen scurt și fără expertiza anticorupție din partea CNA, BB-Dializă SRL a obținut drepturi exclusive pe piața moldovenească, în domeniul acordării serviciilor de dializă.


Menționăm că în vara anului 2017 s-a schimbat proprietarul nominal al BB-Dializă SRL, acum fiind o firmă din Cipru, BB-Hamodialyse Limited, care anterior se numea Melpomania Limited.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?