COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dosarul Plahotniuc: Procuratura Anticorupție comentează scoaterea de sub sechestru a unor bunuri

Dosarul Plahotniuc: Procuratura Anticorupție comentează scoaterea de sub sechestru a unor bunuri

Reprezentanții Procuraturii Anticorupție afirmă că, în cadrul urmăririi penale, începută în baza art. 243 a Codului Penal, în octombrie 2019 a fost aplicat sechestru pe bunurile SRL BassSystem și anume: 100% din capitalul statutar al întreprinderii și mijloace finaciare deținute în conturi în suma de peste 50 milioane lei.

Ulterior, la cererea administratorului SRL BassSystem a fost ridicat sechestrul de pe o parte din capital, scrie newsmaker.md.

„Sechestrul a fost aplicat în scopul unei eventuale confiscări speciale a bunurilor rezultate din infracțiunea de spălare de bani investigată. Ulterior, la cererea administratorului SRL BassSystem a fost ridicat sechestru de pe capitalul statutar și de pe unele conturi operaționale pentru a debloca activitatea întreprinderii și, respectiv, pentru a permite finalizarea unei tranzacții de vînzare/cumpărare a acțiunilor către un investitor austriac, conform înțelegerilor precontractului anterioare începerii urmăririi penale.


În prezent, este în vigoare sechestrul aplicat pe conturirile SRL BassSystem unde se dețin peste 50 milioane MDL. Urmărirea penală este în desfășurare, au fost expediate mai multe cereri de asistență juridică internațională, iar după primirea rezultatelor se decide în consecință”, au precizat reprezentanții Procuraturii Anticorupție.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load