Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dosarul Filat va ajunge la Curtea Constituțională

28 feb. 2019,, 11:56   Politică
3109 0

O nouă ședință de judecată în dosarul lui Vlad Filat are loc astăzi la Judecătoria Buiucani. Este vorba despre dosarul în care ex-premierul este acuzat de spălare de bani.

Instanța a admis astăzi cererea avocaților lui Filat și a remis dosarul la Curtea Constituțională. Procesul a fost întrerupt pînă la o hotărîre a Curții Constituționale.

Avocatul fostului premier, Tudor Osoianu, a cerut sesizarea Înaltei Curți, argumentînd că unele prevederi ale Codului de procedură penală, în speță cele care țin de acțiunile procurorilor în perioada urmăririi penale, sînt neconstituționale.

În cadrul ședinței preliminare, care a avut loc pe 6 februarie, avocații fostului premier au solicitat ca instanța de judecată să excludă mai multe probe din dosar, care, afirmă ei, ar fi fost obținute prin încălcarea legii. Apărătorii au contestat inclusiv rechizitoriul întocmit de procurori, dar au depus și o cerere prin care au cerut ca procesul penal să fie încetat. Totodată, în cadrul ședinței din 6 februarie, avocații lui Filat au invocat faptul că urmărirea penală a fost efectuată de un procuror, dar rechizitoriul a fost trimis în judecată de alt procuror, iar acest fapt ar fi contrar Codului de procedură penală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?