COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Doi oficiali internaționali vin cu o vizită la Chișinău

Doi oficiali internaționali vin cu o vizită la Chișinău

Reforma justiției este una foarte importantă și o vom susține, dar cu respectarea recomandărilor Comisiei de la Veneția, a declarat Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, la întrevederea de miercuri, 6 noiembrie cu membrii Grupului pentru relații interparlamentare cu Republica Moldova din cadrul Parlamentului (Seimas-ului) Republicii Lituania, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

Potrivit speakerului, este necesar de a respecta recomandările experților internaționali pentru a nu admite trecerea sistemului sub influența unor forțe politice.

Totodată, Președintele Parlamentului a menționat că alegerile anticipate nu sînt necesare nimănui, oamenii au obosit de alegeri, ei își doresc și așteaptă reforme sociale și economice.


Oaspeții, la rîndul lor, au susținut aceste puncte de vedere și au reiterat susținerea în realizarea reformelor.

Delegația, condusă de vicepreședintele Seimas-ului Republicii Lituania, Jonas Liesys efectuează o vizită la Parlamentul Republicii Moldova, în perioada 5-8 noiembrie. Din aceasta mai fac parte Valerijus Simulik, președintele Grupului pentru relații interparlamentare cu Republica Moldova, președintele Comitetului pentru drepturile omului al Seimasului și Gintaras Vaičekauskas, vicepreședintele Comitetului pentru afaceri europene, membru al Grupului pentru relații interparlamentare cu Moldova.

La iniţiativa Lituaniei, în perioada 2-4 decembrie curent, la Chișinău va fi organizată vizita oficială comună a Președinților de Parlamente din Statele Nordice și Baltice (NB8).

Republica Moldova şi Republica Lituania au stabilit raporturi diplomatice la 8 iulie 1992.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load