TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon va întreprinde o vizită în SUA și va ține un discurs de la tribuna Adunării Generale a ONU

Dodon va întreprinde o vizită în SUA și va ține un discurs de la tribuna Adunării Generale a ONU

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, intenționează să efectueze o vizită în Statele Unite ale Americii în luna septembrie, în cadrul căreia va ține un discurs de la tribuna Adunării Generale a ONU, precum și va organiza o serie de întîlniri bilaterale, inclusiv cu reprezentanți ai administrației SUA.


Șeful statului a declarat acest lucru în cadrul întrevederii de lucru cu membrul Camerei Reprezentanților Congresului SUA, Mike Quigley, care se află cu o vizită în Republica Moldova, transmite Noi.md.


În cadrul discuției, părţile au făcut un schimb de opinii cu privire la situația actuală și perspectivele de dezvoltare a dialogului strategic dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii.


Preşedintele a subliniat importanța recunoașterii noului Guvern al RM și a majorității parlamentare de către administrația americană și a apreciat pozitiv activizarea vizitelor reprezentanților puterii executive și legislative a SUA la Chișinău.


În context, el a reiterat intenția Administrației Președintelui Republicii Moldova de a continua realizarea unei politici externe echilibrate în strînsă coordonare cu Guvernul și Parlamentul RM.


Igor Dodon l-a asigurat pe oaspetele american de poziția fermă a Chișinăului în ceea ce privește menținerea în vigoare a tuturor acordurilor internaționale ale țării noastre, inclusiv cele cu Uniunea Europeană. Totodată, Republica Moldova va continua să restabilească relațiile strategice cu Federația Rusă.


Totodată, preşedintele i-a comunicat congressmanului despre intenția de a efectua o vizită la New York, în luna septembrie curent, unde, pentru prima dată după anul 2005, șeful statului moldovenesc va ține un discurs de la tribuna Adunării Generale a ONU. În cursul vizitei peste ocean se preconizează, de asemenea, organizarea unor întrevederi bilaterale, inclusiv cu reprezentanți ai administrației SUA.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load