X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Dodon va denunța la ONU acțiunile unioniste

7 mar. 2018,, 11:56   Politică
3765 15

Președintele Igor Dodon va înainta un demers Organizației Națiunilor Unite, precum și Consiliului Europei, pentru a le cere să se pronunțe asupra acțiunilor unioniste promovate în Republica Moldova de statul vecin, notează Noi.md.

Subiectul a fost discutat la ședința de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate.

„În timpul apropiat mă voi adresa cu o scrisoare oficială la ONU și la Consiliul Europei. Sîntem membri ai acestor organizații. Atunci cînd un stat vecin, la nivel de organe de stat, mă refer la unele legi aprobate de Parlamentul din România, întreprind acțiuni ce prezintă riscuri pentru statalitatea Republicii Moldova. Eu vreau să aflu care este poziția partenerilor noștri externi. Demersul îl voi depune în zilele următoare”, anunțat Dodon.

La ședința de astăzi, membrii CSS au adoptat o declarație prin care condamnă apelurile la lichidarea statalității, lansate de unii primari și aleși locali. În acest sens, membrii Consiliului vor propune Parlamentului modificarea legislației, astfel încît să fie prevăzută răspunderea penală pentru acțiuni unioniste.

Dodon a mai chemat autoritățile competente ale statului să fie pregătite în cazul unor posibile tulburări în masă, care, în opinia lui, ar putea avea loc la sfîrșitul lunii martie.


„CSS este profund îngrijorat de posibile acțiuni de destabilizare, care ar putea să aibă loc în perioada 24-27 martie. Transmitem organelor competente să se autosesizeze. Din informațiile prezentate se cunoaște că cei care se acoperă cu mesaje unioniste vor să vină la Chișinău să facă destabilizări. Sînt categoric împotriva unor astfel de acțiuni, nu vom permite destabilizarea. Ei vor fi penalizați dur”, a adăugat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?