TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon: Tradițional la 24 august sărbătorim eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă

Dodon: Tradițional la 24 august sărbătorim eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă

Președintele Igor Dodon spune că, pe 24 august, va avea loc concertul prin care se va sărbători „eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă”, chiar dacă Guvernul a decis astăzi ca zilele de 23 și 24 august să fie declarate zile de doliu, cu arborarea în bernă a drapelului de stat.

Mai mult, Dodon spune că Guvernul nu poate să ia o asemenea decizie, deoarece hotărîrile cu privire la zilele de doliu se iau în Parlament.


„Eu nu știu de această decizie a Guvernului. Din cîte știu, asemenea decizii se iau în Parlament. Asemenea inițiative nu am văzut la Parlament. De aceea, nu putem comenta dacă vor fi zile de comemorare. Noi, tradițional, de zece ani sărbătorim la 24 august eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă. Vom organiza evenimente și anul acesta”, a declarat Igor Dodon, după ședința de astăzi a Consiliului Republican al PSRM.

Reamintim că Guvernul a aprobat astăzi un proiect de hotărîre care prevede declararea zilei de 23 august - Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare şi autoritare, iar a zilelor de 23 şi 24 august - zile de doliu, cu arborarea în bernă a drapelului de stat. Potrivit proiectului, în ziua de 23 august, la ora 10.00, în semn de comemorare a victimelor tuturor regimurilor totalitare şi autoritare, Guvernul va păstra un moment de reculegere, iar autorităţile administraţiei publicii centrale şi locale vor organiza activităţi de comemorare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load