X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Dodon spune ce își dorește de la un nou mandat prezidențial

3 sep. 2020,, 16:45   Politică
3053 11

Igor Dodon spune că încă nu a decis dacă va candida la viitoarele alegeri prezidențiale.

Șefu statului spune că va anunța decizia pînă pe 11 septembrie, data limită cînd se poate de înregistrat grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturile în favoarea unui concurent.

„Orice decizie trebuie luată la timpul potrivit, timp este pînă pe data de 11 septembrie. Și aici nu are nimic de faptul că nu ne-am determinat sau … noi avem agenda noastră foarte clară pe care trebuie să o urmăm și eu cred că săptămîna viitoare se va anunța decizia”, a declarat Dodon în cadrul unui interviu la Europa Liberă.

Întrebat dacă își dorește un al doilea mandat, Dodon a declarat că primul l-a schimbat mult, iar pentru al doilea și-ar dori să realieze niște lucruri strategice pentru țară.

„A fost un mandat dificil, un mandat care m-a schimbat pe mine ca politician, m-a făcut mai echilibrat, mai puțin categoric, nu este negru și alb, mai este și sur, m-a făcut disponibil să accept cedările atunci cînd este necesar. Dodon de acum și Dodon de acum patru ani este două lucruri diferite. Mi-aș dori sau nu al doilea mandat? totul depinde de ce am putea soluționa în funcția de președinte al R. Moldova pentru că o bună parte din ce mi-am pus ca scop în prima parte social, au fost lansate, pe mine m-ar interesa niște lucruri mai strategice Cele strategice ar fi reunificarea țării. Pentru un așa obiectiv, în caz că voi înțelege că sînt șanse de a mișca lucrurile mai repede decît s-a mișcat în patru ani, atunci s-ar merita”, a declarat Dodon.


Tot cu referire la alegeri, șeful statului a salutat că sînt mulți candidați și speră că toți vor fi înregistrați. Potrivit lui, bazinul electoral de pe stînga este unul enorm, de 60-65% și că cine va reuși să-l ocupe, va avea șanse mai mari.

Alegerile prezidențiale vor avea loc la 1 noiembrie. Și-au anunțat intenția de a candida: Maia Sandu, Andrei Năstase, Andrian Candu, Octavian Țîcu, Dorin Chirtoacă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?