Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon: Sprijinul din Est și Vest va influenţa serios calitatea vieții în Moldova

20 iun. 2019,, 15:00   Politică
2996 0

Sprijinul din Est şi din Vest va influenţa foarte serios calitatea vieții în Moldova, precum și schimbarea relațiilor dintre țara noastră și Rusia în bine. Este declaraţia făcută de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, într-un interviu pentru ediţia Rossiyskaya Gazeta, notează Noi.md.

El a menționat că, în Moldova, criza politică a fost depășită cu sprijinul Rusiei, al Statelor Unite și al Uniunii Europene, acesta fiind un caz fără precedent.

Șeful statului a declarat că, vreo cîteva zile înainte de apariția noii coaliții, în perioada 3-4 iunie, reprezentanții celor trei țări-partenere ale Moldovei au vizitat Chișinăul. Dmitri Kozak a sosit din Rusia, comisarul Khan din Uniunea Europeană și un reprezentant al Departamentului de Stat a sosit din Statele Unite.

„Nimeni nu s-a așteptat că în interiorul țării cele două forțe politice principale, care văd viitorul Moldovei în mod diferit, vor găsi o limbă comună, deoarece socialiștii susţin ideea de apropiere de Rusia, iar forțele de dreapta pledează pentru legături mai strînse cu UE. Dar am reuşit. Susţinerea Moldovei atît din partea Occidentului, cît şi a Estului reprezintă un exemplu al modului în care pot fi unite forțele pentru a rezolva probleme majore. Și vom face tot posibilul pentru a ne asigura că Guvernul de coaliție va funcţiona”, a declarat Igor Dodon.

El a menționat că nimeni nu își abandonează programul și alegătorii, dar este necesar să se rezolve sarcina principală – de a oferi Moldovei o nouă șansă.


„Cred că sprijinul din Est şi din Vest va influenţa foarte serios calitatea vieții în Moldova, precum și schimbarea relațiilor dintre țara noastră și Rusia în bine. Deja săptămîna aceasta, Guvernul ar putea aproba o nouă componență a comisiei interguvernamentale moldo-ruseşti. În zilele următoare, potrivit unui acord preliminar, urmează să aibă loc întrevederea mea cu premierul rus Dmitri Medvedev. Sper că această întîlnire va fi o nouă etapă în relațiile dintre cele două țări”, a subliniat președintele Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?